Geïnteresseerd ?

Bent u geïnteresseerd om uw project door De Tender te laten realiseren of wenst u verdere informatie omtrent onze diensten ?

Neem dan contact op via ons contactformulier

Volg ons op Facebook

De Tender bvba - Facebook

Passiefgebouwen

Ons bedrijf is al sinds 2006 bezig met het plaatsen van passiefgebouwen. Zowel in traditionele bouw, als houtskeletbouw hebben wij de nodige kennis om lage energie- en passiefgebouwen te verwezenlijken.

Bourgoyen

Het project Bourgoyen in het natuurpark Bourgoyen-Ossemeersen in Gent is een mooi voorbeeld van duurzaam bouwen. Het natuur- en Milieucentrum is een passiegebouw. De term 'passief' betekent dat er geprobeerd wordt om zo min mogelijk actief energie in het gebouw te stoppen. Alles in het gebouw wat warmte geeft - verlichting, huishoudelijke toestellen, computers, mensen, ... - volstaat om een passiefgebouw te verwarmen. Ook de gratis warmte van de zon wordt benut.

Door het gebouw heel dik te isoleren is er bijna geen warmteverlies. Het energieverbruik van een passiefgebouw ligt 75% lager dan in de gemiddelde Vlaamse nieuwbouwwoning. Het gebouw is winddicht en luchtdicht gebouwd, maar wel met de nodige ventilatie.